Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

Za vikend 798 prekršaja, 96 alkoholiziranih oduzeta 91 dozvola

Kategorija: Alkohol

Rezultati akcija Alkohol i droge i Brzina u Zagrebu

Tijekom vikenda, od 18. do 21. svibnja 2018., u noćnim satima, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 798 prometnih prekršaja, od čega je 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 91 vozača dozvola, a iz prometa je isključeno 96 vozača. Kod 15 vozača (15.6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 19. svibnja oko 2.30 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Velikoj Gorici Ulicom Seljine brigade u smjeru zapada te mu je izmjerena koncentracija od 2.36 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa, izdan mu je Obvezni prekršajni nalog i naredbom je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

 - u subotu, 19. svibnja oko 3.40 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Pojatnu u Ulici Matije Gupca te joj je izmjerena koncentracija od  1.78 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 11 vozačica (11.5 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije 11 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 6 osoba – test negativan.

Evidentirano je 14 mladih vozača (14.6 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1.039 vozila i vozača.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook