Aug 18, 2018 Last Updated 11:03 AM, Aug 16, 2018

PROGRAMI: Najnovije

Kako alkohol utječe na naše po…

Utjecaj alkohola na naše ponašanje

Pješaci - najranjiviji sudioni…

Apel svim sudionicima u prometu da dosljedno poštuju odredbe Zakona o sigurnosti...

Kako alkohol utječe na našu pe…

Utjecaj alkohola na percepciju

Za vikend 798 prekršaja, 96 alkoholiziranih oduzeta 91 dozvola

Kategorija: Alkohol

Rezultati akcija Alkohol i droge i Brzina u Zagrebu

Tijekom vikenda, od 18. do 21. svibnja 2018., u noćnim satima, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 798 prometnih prekršaja, od čega je 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 91 vozača dozvola, a iz prometa je isključeno 96 vozača. Kod 15 vozača (15.6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 19. svibnja oko 2.30 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Velikoj Gorici Ulicom Seljine brigade u smjeru zapada te mu je izmjerena koncentracija od 2.36 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa, izdan mu je Obvezni prekršajni nalog i naredbom je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

 - u subotu, 19. svibnja oko 3.40 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Pojatnu u Ulici Matije Gupca te joj je izmjerena koncentracija od  1.78 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 11 vozačica (11.5 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije 11 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 6 osoba – test negativan.

Evidentirano je 14 mladih vozača (14.6 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1.039 vozila i vozača.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook