Dec 15, 2018 Last Updated 10:04 AM, Dec 14, 2018

PROGRAMI: Najnovije

CRTICA SA CESTE: Pijan za upra…

Čak sedam tisuća kuna stajat će, prema sadašnjem stanju stvari, 40-godišnjaka iz...

Među prometnim prekršajima pre…

Rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača ...

Sindikat biciklista poziva gra…

Zagrebački Advent nadmašio je sva očekivanja i ove godine! No, ponovno slušamo o...

Među prekršiteljima alkohol prednjači, madih vozača previše

Rezultati akcija Alkohol i droge i Brzina provedene u Zagrebu

U dane vikenda, od 19. do 23. siječnja 2018., od 22 do 6 sati na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1497 prometnih prekršaja, od čega je 191 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzeto je 168 vozačkih dozvola. Kod 29 vozača (15,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u 23.10 sati, u Svetom Ivanu Zelini, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka mjestom i Ulicom Pretoki u smjeru sjevera, a kontrolom vozila i vozača utvrđena je da je upravljao vozilom prije sjecanja prava na upravljanje, nije koristio sigurnosni pojas te je utvrđena koncentracija od 2.15 g/kg alkohola u organizmu.   

- u nedjelju, 21. siječnja 2018. u 2.40 sati, 48-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka u Sesvetama, Industrijskom ulicom u smjeru zapada. Kontrolom vozila i vozača kod broja 25, zaustavljena je te joj je izmjerena koncentracija od 1.59 g/kg alkohola u organizmu.

Za vrijeme akcije evidentirano je 16 vozačica (8,4%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola.  Petnaest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 16 osoba – od kojih je kod 15 osoba test bio negativan, dok je kod jedne bio pozitivan.

Od 191 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 32 mlada vozača (16,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


0
0
0
s2sdefault