Nov 17, 2018 Last Updated 12:53 PM, Nov 16, 2018

PROGRAMI: Najnovije

Dani tehničke ispravnosti vozi…

Hrvatski autoklub  i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Naciona...

Kako će izgledati tehnički pre…

Razvoj tehničkog pregleda prati razvoj automobilske tehnologije ...

Pojačani nadzor vozača u stude…

U razdoblju od 09. do 11. studenog 2018. godine, povodom narodnog običaja kršten...

Mladi vozači oprez!

Kategorija: Mladi vozači

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila 23. kolovoza 2018. na Ilici u Zagrebu, u kojoj je sudjelovao mladi vozač, smrtno su stradale dvije putnice.

Većina nesreća mladih vozača uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom , nerijetko uz konzumiranje alkohola. Zbog toga savjetujemo mladim vozačima da zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih, prilagode brzinu vozila uvjetima na kolniku te ih upozoravamo i apeliramo na važnost poštovanja prometnih propisa. Također upozoravamo na važnost korištenja sigurnosnog pojasa, kao bitnog faktora  koji doprinosi sigurnosti sudionika u prometu.

Stalno ukazujemo na nužan oprezi na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer se samo tako može povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Navedena četiri prekršaja predstavljaju i tzv. „četiri ubojice u prometu“.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook