Feb 21, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

Mladi vozači oprez!

Kategorija: Mladi vozači

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila 23. kolovoza 2018. na Ilici u Zagrebu, u kojoj je sudjelovao mladi vozač, smrtno su stradale dvije putnice.

Većina nesreća mladih vozača uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom , nerijetko uz konzumiranje alkohola. Zbog toga savjetujemo mladim vozačima da zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih, prilagode brzinu vozila uvjetima na kolniku te ih upozoravamo i apeliramo na važnost poštovanja prometnih propisa. Također upozoravamo na važnost korištenja sigurnosnog pojasa, kao bitnog faktora  koji doprinosi sigurnosti sudionika u prometu.

Stalno ukazujemo na nužan oprezi na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer se samo tako može povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Navedena četiri prekršaja predstavljaju i tzv. „četiri ubojice u prometu“.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook

Najnovije