Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

NADZOR PROMETA OD 621 prekršaja, 113 alkoholiziranih i 188 prebrzih

Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača u Zagrebu

 

U dane vikenda, od 23. do 26. studenoga 2018. na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđen je 621 prometni prekršaj, od čega je 113 prekršaja vozača s alkoholom, 188 prekršaja nepropisne brzine, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 212 ostalih prekršaja.

 Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

-  u nedjelju, 25. studenoga u 0.35 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Nadzorom prometa kod raskrižja sa Slavonskom avenijom utvrđena mu je koncentracija od 2,09 g/kg alkohola u organizmu.

- u nedjelju, 25. studenoga u 3.35 sati, 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Nadzorom prometa kod raskrižja sa Slavonskom avenijom utvrđena joj je koncentracija od 1,22 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provođenja akcije jedna osoba je odbila preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 113 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  10 vozača (8,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirana su 23 mlada vozača (20,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


0
0
0
s2sdefault