Feb 21, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

ZAPREŠIĆ: Kroz crveno bez važeće prometne i 2,4 promila alkohola

Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

U noćnim satima u dane vikenda, od 1. do 4. veljače na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom, i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

 U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 965prometnih prekršaja, od čega je 135 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 281prekršaj nepropisne brzine, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 47 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, devetprekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, sedam pod zabranom, 65prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 363 ostalih prekršaja.

 Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 - u nedjelju, 3. veljače 2019. godine u 23.25 sati, u Zaprešiću, Trg mladosti, zaustavljen je 40-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, vozilom je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, nije koristio sigurnosni pojas, nije imao prometnu dozvolu te mu je izmjerena koncentracija od 2,39 g/kgalkohola u organizmu. Osoba je radi počinjenja više prekršaja privedena u službene prostorije, uhićen je i danas će biti predan Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

- u subotu, 2. veljače 2019. godine u 5.40 sati, 28-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru istoka, Izmjerena joj je koncentracija alkohola od 1,62 g/kg. Isključena je iz prometa.

Prilikom provođenja akcije, 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 13osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Tijekom provedbe akcije evidentirane su 4 osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge.

Od 135 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  16vozača (11,8%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 27 mladih vozača (20,0%) kojim je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


0
0
0
s2sdefault