Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

MOTOCIKLISTI Kratki osvrt na sezonu iza nas

Zamolba svim motociklisticama, motociklistima, članicama i članovima Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“.

piše: Mladen Stjepan Vitković

Iznimno puno poginulih na cestama u svim kategorijama vozila, naročito među motociklistima.

Teško je kada osjećaš, teško je kada živiš motociklizam. Teško je kada nekoga znaš, punog života i radosti a ubrzo ga sudbina otme, ostane sve na riječima ... počivao u miru,sjećanju i mislima na dragu osobu ali i mojem vječitom pitanju... Jesmo li mogli napraviti više?

Ja osobno uvjek vjerujem da se moglo više, mora više i biti će više. Čega?  Više edukacija, više ponavljanja, više poligona, više brige za drugoga i više naše vlastite edukacije kako bi bili što bolji i kvalitetniji u prenošenju znanja.

Molim Vas sve da pratite naše aktivnosti, već sada rezervirate svoje termine za poligone u gradovima i mjestima za koje smatrate da treba „pokriti“ edukacijom.

Imamo naravno već standardne poligone, mjesta, gradove no nećemo stati na tome jer što više ljudi prođe naše poligone, posluša ono što vam imamo za reći to je veća šansa da preživite na cesti.

Nismo samo mi ovdje bitni, koji god savjet dobili na pokaznim vježbama, kako god se one zvale i tko god ih vodi, uvijek ćete čuti samo dobre strane motociklizma...

Jednostavno ,ne mogu prešutjeti da je najčešći uzrok stradanja motociklista a)brzina b)alkohol c) oduzeta prednost d) „kvaliteta“ asfalta , aktivna i pasivna zaštita motociklista na prometnicama

Realno gledajući, kad sve to „znamo“ zašto onda ginemo?

Jer smo motocikl shvatili kao nešto što „prašta greške“ , jer smo život shvatili olako i jer smatramo da se nesreće događaju nekom drugom.

Mi u UKZŽ i dalje ćemo se truditi napraviti apsolutno sve što je u našoj moći da spriječimo što je više moguće- tragedije koje se događaju na prometnicama diljem RH ,zajedno sa svim našim suradnicima; MUP RH, NPSC, Ministarstvom prometa, motoklubovima, autoškolama, motoforumima, motorevijama i svim onim dragim ljudima koji nas primaju u goste sve ove godine djelovanja.

Sezona je na kontinentu pri kraju,molim Vas, svi oni koji idu na „posljednji đir sezone“ da pripazite kako Vam ne bi bio „posljednji đir života“! Zašto?  Jer su jutarnje temperature već sada u minusima, temepraturni skokovi tijekom dana uzrokuju „toplinske mostove“ i klizave kolnike koji su u kombinaciji sa otplaim lišćem i Vašim „gumama pri kraju“  ubojita kombinacija. Ako se u ovo doba vozite, uživajte u bojama jeseni, ne naginjite se, vozite oprezno i ako su Vam gume istrošene, promijenite ih sada za sljedeću sezonu jer biti će još lijepih dana koji će „vući na đir“ ali ne dozvolite da cesta povuče Vas tamo gdje ne bi željeli.

Sretne Vam ceste svima i zahvaljujem Vam ispred Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“ na suradnji u 2018. godini, vidimo se na početku sezone 2019 godine.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook