Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

Među prometnim prekršajima prednjače oni zbog brzine

Rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača

U noćnim satima u dane vikenda, od 7. prosinca do 10. prosinca 2018. na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u cilju suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

 U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 569 prometnih prekršaja, od čega je 85 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 162 prekršaja nepropisne brzine, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i 2 pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehničkim neispravnim vozilom i 240 ostalih prekršaja.

 Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u nedjelju, 9. prosinca u 19.50 sati, 61-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Ilije Gregorića u Prigorju Brdovečkom u smjeru sjevera pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,26 g/kg, isključen je iz prometa.

- u nedjelju, 9. prosinca u 1.10 sati, 41-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Hochmanovom ulicom u smjeru juga pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,05 g/kg, isključena je iz prometa.

Od 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 22 vozača (25,9%) je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 20 mladih vozača (23,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


0
0
0
s2sdefault