Jan 23, 2019 Last Updated 11:25 AM, Jan 23, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

Pješak - prva žrtva prometne nesreće u povijesti

Kategorija: Zanimljivosti
Prva žrtva smrtno stradala u naletu automobila je bila gospođa Bridget Driscoll u Londonu 17. kolovoza 1896. godine

kada je gospođa Bridget sa svoje dvije kćeri išla na ples u Crystal Palace. Nekoliko stotina metara prije odredišta gospođa Driscoll je zakoračila na cestu kada je na nju naletio automobil, nakon ćega je zbog teških ozljeda glave preminula.

Brzina automobila bila je šest kilometara na sat i on je bio u vlasništvu tvrtke Motor Company. Za volanom se nalazio Arthur Edsall koji je toga ponedjeljka imao demonstracijsku vožnju londonskim ulicama.

U istrazi povodom toga slučaja izražena je nada kako se takva grozna stvar neće više nikada ponoviti. Nakon šest sati vijećanja donesena je odluka da je gospođa Driscoll poginula u prometnoj nesreći nesretnim slučajem. Mrtvozornik William Percy Morrison je tada rekao da se nada kako se takva tragedija više nikad neće dogoditi. Da je znao koliko je tom izjavom bio u krivu, nema sumnje da bi od toga dana zabranio automobile na ulicama. Od tada će pomisliti da će u svijetu živote u prometnim nesrećama izgubiti više od 40 milijuna ljudi, a da će teško ozlijeđenih biti i trideset puta više.

Prema statistici Svjetske zdravstvene u današnje vrijeme u čitavom svijetu svake godine u prometnim nesrećama živote izgubi oko 1.250.000 ljudi.

......

Po definiciji, prometna nesreća je događaj na cesti u kojem je sudjelovalo najmanje jedno vozilo u pokretu i u kojem je najmanje jedna osoba ozlijeđena ili poginula ili u roku od 30 dana preminula od posljedica te prometne nesreće ili je izazvana materijalna šteta.


 


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook