May 21, 2018 Last Updated 8:48 AM, May 20, 2018

PROGRAMI: Najnovije

UDRUGA SIGURNOST U PROMETU: Ka…

Potaknuti velikim interesom i uspjehom javne tribine pod nazivom "NISI SAM, IMA ...

PRIJELAZ PREKO ŽELJEZNIČKE PRU…

Kad god stanem pred spuštenim branikom ili polubranikom ili se približavam nezaš...

ZAGREB: Akcije Alkohol i drog…

U dane vikenda, od 18. do 21. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke p...

Šokantna ruska kampanja za sigurnost cestovnog prometa

Kategorija: Zanimljivosti

Grad Novgorod odlučio se za brutalan prikaz posljedica vožnje pod utjecajem alkohola, uporabom prave šok terapije. *  Od posljedica stradanja u cestovnom u Rusiji godišnje pogiba oko 30.000 ljudi

 

Očito je uzrečica "ljuta trava na ljutu ranu" bila motiv kod kreiranja kampanje za povećanje sigurnosti cestovnog prometa u Rusiji, u gradu Nižnji Novgorod, petrom po veličini ruskom gradu koji koji je središte istoimene oblasti.

Tijekom božićnih i novogodišnjih praznika u Rusiji koji su, zbog uporabe julijanskog kalendara, malo pomaknutu u odnosu na termine na Zapadu, tako da Rusi slave i jedne i druge datume, krenula je šokantna kapanja usmjerena smanjenju štete koje prouzroče vozači pod utjecajem alkohola.

Grad Novgorod odlučio se za brutalan prikaz posljedica vožnje pod utjecajem alkohola, uporabom prave šok terapije. Gradska kampanja "Nemojte piti i voziti" ostavila je lokalne stanovnike šokirane i zgrožene. Na velikim pločama billboard plakata ugrađena je lutka sa stvarnim dimenzijama čovjeka, a tijelo je doslovno zabijeno u oglasnu površinu pored ceste i rukama drži upravljač. Šokantno! Crvene boje koja dobro simbolizira krv posvuda, a ispisana poruka vozačima je jednoznačna -"Ovo bi moglo biti vaše tijelo!".

Dio građana nije shvatio drastičnost upozorenja, pa su već uslijedili prosvijedi protiv odluke lokalnih vlasti da radikalnom vizualizacijom posljedica prometne nesreće upozori na opsanost vožnje pod utjecajem alkohola.

A da je riječ je o problemu koji je u Rusiji Problem s velikim slovom "p" nije sporno. Naime, od posljedica stradanja u cestovnom u Rusiji godišnje pogiba oko 30.000 ljudi, što je, bez obzira na veličinu zemlje, daleko iznad europskog prosjeka.

Avtodrizhenia, institucija koja skrbi o sigurnosti cestovnog prometa, stoji iza ove kampanje, a prvi put su prije dvije godine privukli pozornost svjetske javnosti kad su djevojke u toplesima uključili u akcije ograničenja brzine na lokalnim prometnicama, što je također bilo šokantno i izazvalo bijes, osobito feminističkih udruga.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook

Najnovije

UDRUGA SIGURNOST U PROMETU: Kampanj…

20 Svi 2018 Ostali programi

ZAGREB: Akcije Alkohol i droge i B…

18 Svi 2018 Vožnja pod utjecajem alkohola

ZAGREB: Pedalafest - festival kultu…

17 Svi 2018 Vozači bicikla