Dec 15, 2018 Last Updated 10:04 AM, Dec 14, 2018

PROGRAMI: Najnovije

CRTICA SA CESTE: Pijan za upra…

Čak sedam tisuća kuna stajat će, prema sadašnjem stanju stvari, 40-godišnjaka iz...

Među prometnim prekršajima pre…

Rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača ...

Sindikat biciklista poziva gra…

Zagrebački Advent nadmašio je sva očekivanja i ove godine! No, ponovno slušamo o...

Hrvatska domaćin 27. godišnjeg Kongresa međunarodne udruge EVU

Kategorija: Aktualno

Vodeći europski stručnjaci iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća u Dubrovniku iznose nova saznanja

Po prvi puta u Hrvatskoj, od 11. do 13. listopada u Dubrovniku, održava se 27. Godišnji kongres međunarodne udruge EVU (European Association for Accident Research and Analysis), koja djeluje u 20 zemalja i okuplja više od 1000 stručnjaka iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća. Na Kongresu će se, između ostalog, okupiti vodeći europski stručnjaci te će se kroz različita predavanja i teme prezentirati najnovija saznanja iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća.

EVU za cilj ima stručnim i znanstvenim istraživanjima promicati struku te u skladu sa suvremenim tehnološkim razvojem postavljati nove standarde u analizi prometnih nesreća, a glavni organizatori ovogodišnjeg EVU kongresa su EVU Croatia i Centar za vozila Hrvatske.

Goran Zovak, predsjednik EVU Croatia

„Ovogodišnji će Kongres ponuditi autorima četiri glavne teme za objavu radova – Prometne nesreće koje uključuju motocikle, Prijevare u osiguranju, Big Data i Open Forum. Big Data, tema koja je dominirala na prošlogodišnjem Kongresu, nastavit će se i u Dubrovniku predstavljanjem radova koji se usredotočuju na primjenu podataka nadzornih kamera, GPS i ostalih uređaja koji se koriste u rekonstrukciji nesreća. Na kraju, sudionici Kongresa moći će predstaviti rezultate bilo kojeg drugog istraživanja koje podiže kvalitetu rekonstrukcije prometnih nesreća ili razinu sigurnosti sudionika u prometu.“ – izjavio je Goran Zovak, predsjednik EVU Croatia.

Goran Pejić, savjetnih uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske

Goran Pejić, savjetnih uprave za tehnička pitanja Centra za vozila Hrvatske, istaknuo je: „Za prvo gostovanje ovog Kongresa u Hrvatskoj pripremit ćemo prezentaciju rezultata različitih istraživanja koja smo proveli, a koja se odnose na tehničku ispravnost vozila. Kao partneru ovog Kongresa, iznimno nam je drago da možemo podijeliti naša iskustva iz prakse te tehnička znanja s kolegama iz cijelog svijeta“.

Detaljnije informacije i program Kongresa mogu se pronaći na: http://www.evu2018.org


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook

Najnovije

CRTICA SA CESTE: Pijan za upravljač…

11 Pro 2018 Vožnja bez vozačke

Među prometnim prekršajima prednjač…

10 Pro 2018 Nepropisna i neprilagođena brzina