Aug 15, 2018 Last Updated 11:03 AM, Aug 16, 2018

PROGRAMI: Najnovije

Pješaci - najranjiviji sudioni…

Apel svim sudionicima u prometu da dosljedno poštuju odredbe Zakona o sigurnosti...

Kako alkohol utječe na našu pe…

Utjecaj alkohola na percepciju

REKONSTRUKCIJA: Među pješake s…

Pogledajte rekonstrukciju stravične prometne nesreće!

AKCIJE: Četiri glavne ubojice u prometu

Kategorija: Info

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

U dane vikenda, od 26. do 28. siječnja 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1805 prometnih prekršaja, od čega 88 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 587 prekršaja nepropisne brzine, 499 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 156 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 473 ostalih prekršaja.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 27. siječnja u 22.30 sati, u mjestu Donja Bistra u Stubičkoj ulici, kod 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem od 2,50 g/kg alkohola u organizmu.


0
0
0
s2sdefault