May 21, 2018 Last Updated 8:48 AM, May 20, 2018

PROGRAMI: Najnovije

UDRUGA SIGURNOST U PROMETU: Ka…

Potaknuti velikim interesom i uspjehom javne tribine pod nazivom "NISI SAM, IMA ...

PRIJELAZ PREKO ŽELJEZNIČKE PRU…

Kad god stanem pred spuštenim branikom ili polubranikom ili se približavam nezaš...

ZAGREB: Akcije Alkohol i drog…

U dane vikenda, od 18. do 21. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke p...

AKCIJE: Četiri glavne ubojice u prometu

Kategorija: Info

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

U dane vikenda, od 26. do 28. siječnja 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1805 prometnih prekršaja, od čega 88 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 587 prekršaja nepropisne brzine, 499 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 156 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 473 ostalih prekršaja.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 27. siječnja u 22.30 sati, u mjestu Donja Bistra u Stubičkoj ulici, kod 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem od 2,50 g/kg alkohola u organizmu.


0
0
0
s2sdefault