Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

Nadzor 726 vozila i vozača - 471 prometni prekršaj

Kategorija: Info

Rezultati Akcija Alkohol i droge i Brzina

Od 24. do 27. kolovoza, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđen je ukupno 471 prometni prekršaj, od čega je 28 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 25 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 28 vozača. Kod 8 vozača (28,6 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 25. kolovoza oko 21.30 sati u mjestu Kupljenovo, na raskrižju Ulice Matije Gupca i Hruševečke ulice, 33-godišnjak upravljao je teretnim automobilom marke Ford Transit pod utjecajem alkohola od 2.21 g/kg, isključen iz prometa i izdana Naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.

- u nedjelju, 26. kolovoza oko 3 sata, 27-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Renault Clio pod utjecajem alkohola od 0.92 g/kg, Gospodskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom kod kućnog broja 33/a zbog mokrog i skliskog kolnika izgubila je nadzor nad vozilom te u nekontroliranom kretanju skrenula ulijevo, naletjela na rubni kamen Gospodske ulice, a potom na nogostup i na stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 27-godišnja vozačica. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Sveti Duh. Vozačici je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.

Inače, za vrijeme akcije evidentirana je samo jedna vozačica (3,4%) koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije pet osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe, a jedna je odbila testiranje. Od 28 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je osam mladih vozača (28,6%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 726 vozila i vozača.


0
0
0
s2sdefault