Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

JASTREBARSKO: ‘Sigurno u prometu s HAK-om

Kategorija: Info

Tradicionalno, prvog dana nove školske godine, Hrvatski auto klub u suradnji sa školama, policijom i lokalnom samoupravom, organizirao preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”,.

I ispred jaskanske osmoljetke, aktivisti Auto kluba Jastrebarsko, zajedno s predstavnicima Policijske postaje, ravnateljicom Sanjom Sertić i zamjenikom gradonačelnika Stipom Bučarom, vozačima su dijelili letke o ponašanju u prometu.

Inače, policija će prvog tjedna nove školske godine, pojačano kontrololirati promet u zonama škola i sankcionirati prometne prekršaje.

A iz Grada su izvijestili da je protekloga tjedna osvježena i horizontalna signalizacija prometnica po gradu i prigradskim naseljima, kako bi prelasci preko ceste bili što uočljiviji za vozače i nove male pješake.

U 17 sati danas će u školu, zajedno s roditeljima, doći i učenici prvih razreda, a i njima i svim ostalim đacima, poruku je uputio gradonačelnik Zvonimir Novosel: “Našim prvašićima želim veseo i siguran početak nove školske godine. Kako bi što bezbrižnije nosili svoje torbe iz škole i u školu mi smo tu, da sve podsjetimo, kako nova mala generacija stiže u razrede, ali i na ceste. Svim školarcima, želim uspješnu školsku godinu i puno lijepih trenutaka u školskim klupama i izvan njih!” – poručio je jaskanski gradonačelnik.

Dodajmo kako će se akcija “Sigurno u školu s HAK-om” ove godine provoditi u tri dijela. Nakon jutrošnjeg dijeljenja letaka, drugi dio aktivnosti odvijati će cijeli ovaj tjedan, do subote 8. rujna, kada će aktivisti Autokluba Jastrebarsko i predstavnici Policijske postaje Jastrebarsko u svim školama za prve razrede organizirati predavanja

Treći dio najavljen je za iduću subotu, 8. rujna, kada u akciji ‘Sigurno i vješto u prometu’ u centrima lokalne samouprave, djeca od 5 – 10 godina svojim prometnim pomagalima savladavaju prometne situacije. Ove aktivnosti održavat će se iduće subote od 10:30 sati na gradskom, odnosno općinskim trgovima.


0
0
0
s2sdefault