Dec 15, 2018 Last Updated 10:04 AM, Dec 14, 2018

PROGRAMI: Najnovije

CRTICA SA CESTE: Pijan za upra…

Čak sedam tisuća kuna stajat će, prema sadašnjem stanju stvari, 40-godišnjaka iz...

Među prometnim prekršajima pre…

Rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača ...

Sindikat biciklista poziva gra…

Zagrebački Advent nadmašio je sva očekivanja i ove godine! No, ponovno slušamo o...

PROMETNA VIKEND AKCIJA: 846 prekršaja u prometu

Kategorija: Akcije

Rezultati akcija Alkohol i droge i Brzina

Tijekom vikenda, od 25. do 28. svibnja 2018., u noćnim satima, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 846 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 75 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 80 vozača. Kod 16 vozača (20.0 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u nedjelju, 27. svibnja oko 2.40 sati, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Savskom cestom u smjeru juga te mu je izmjerena koncentracija od 2.39 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa i naredbom smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a uhićen i prepraćen nadležnom sudu.

 - u subotu, 26. svibnja oko 1.50 sati, 42-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Radničkom cestom u smjeru sjevera te joj je izmjerena koncentracija od  1.02 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 5 vozačica (6.2 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije 4 osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 14 osoba, a 2 osobe su odbile testiranje.

Evidentirano je 17 mladih vozača (21.2 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1.007 vozila i vozača.


0
0
0
s2sdefault