Jan 24, 2019 Last Updated 9:37 AM, Jan 24, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

SNIJEG NA CESTI Pripreme za vožnju u otežanim uvjetima

Kategorija: Meteo uvjeti

Ako znate voziti po snijegu, mnogi od izazova mogu se minimalizirati. Postoje stvari koje možete učiniti prije nego krenete na put, baš kao i mjere opreza koje možete poduzeti kad ste jednom već na cesti

Razmislite o tome što imate obuveno na nogama. Đonovi vaših cipela trebali bi biti čisti i suhi tako da vam se stopala ne kližu po pedalama.

Provjerite jesu li gume automobila napumpane na ispravan pritisak.

Dubina gaznog sloja je izuzetno važna na snijegu - minimalna dubinu je 4 mm na zimskima. Uvijek očistite snijeg i led sa svih prozora, ogledala i svjetala. Ako je potrebno, upotrijebite mlačnu vodu ili tekućinu za odleđivanje, ali nikad nemojte koristiti kipuću vodu jer bi ona mogla otopiti plastične i gumene dijelove, a također oštetiti električne dijelove.

Uklonite padaline snijega s krova automobila. Ako iznenada morate zakočiti, vidik vam nikako ne smije zatrpati nagruvani snijeg na vjetrobranskom staklu.

Provjerite sadrži li boca s tekućinom dovoljno aditiva.

Provjerite jesu li metlice na brisačima čiste i u dobru stanju te ih držite isključenima sve dok niste očistili vjetrobransko staklo.

Spakirajte zimsku opremu za slučaj hitne potrebe (tople pokrivače, pijesak, laganu hranu, lopatu za snijeg itd.) te za slučaj poteškoća, a razmislite i o tome da uzmete lance za snijeg ili navlake za snijeg ili možda čak komad tepiha koji biste mogli staviti pod pogonske kotače kako biste mogli dobiti trakciju ako biste zapeli u snijegu.


 


0
0
0
s2sdefault