Oct 22, 2018 Last Updated 9:18 AM, Oct 22, 2018

PROGRAMI: Najnovije

SLAVONSKI BROD 21. listopada -…

21. 10. Dan bez mobitela u prometu 2018. u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Maž...

Konferencija Mi i naši gadgeti…

Utorak, 16. listopada 2018. u 10:00 – 13:00 * Hotel International Zagreb  ...

STATISTIKA Povećanje broja mot…

Povećan je broj prometnih nesreća i smrtno stradalih motociklista i mopedista za...

Bina Istra prva u Hrvatskoj dobila certifikat za sigurnost u prometu

Kategorija: Prometnice
Bina Istri - koncesionaru autoceste istarski ipsilon dodijeljen je certifkat kvalitete koji se prema međunarodnim standardima dodjeljuje tvrtkama za sustav sigurnog upravljanja prometom. To je prva tvrtka u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen takav certifikat.

Istarskim je ipsilonom tijekom ove godine prošlo više od 27 milijuna putnika. Svi su sigurno stigli na odredišta. Naime, već četvrtu godinu za redom nijedna osoba nije smrtno stradala na dionicama istarskog ipsilona koji su izgrađeni u punom profilu autoceste. 

"Godišnje preko 60 milijuna kuna je uloženo u održavanje. U sigurnost na toj infrastrukturi. Ona danas vrijedi preko 800 milijuna eura. To je građevinski dio vijednosti. Međutim godišnje se radi i na ostalim cestama, kažu u Bina Istri"

Sustav nadzora prometa, upravljanje dijelom ipsilona koji je izgrađen kao autocesta, ali i brza ceste, definiranje i ostvarivanje ciljeva sve su to uvijeti za dobivanje ovoga međunarodnog certifikata. Prvi je put dodijeljen na području Hrvatske.  U svijetu je svega 500 firmi koja zasad imaju certifikat ISO 39001 i  Top 500. Među njima je i Bina Istra kao jedna od velikih i značajnih tvrtki na našim prostorima."

Sigurnost prometa dodatno će se povećati. Od veljače će se iz zraka dronom nadzirati dionica od Pazina do Tunela Učka, sitiču u Bina Istri.

No, najveće ulaganje u sigurnost bit će izgradnja zapadnog kraka istarskog ipsilona u autocestu. Radovi bi trebalali krenuti početkom iduće godine.


0
0
0
s2sdefault