Jan 23, 2019 Last Updated 11:25 AM, Jan 23, 2019

PROGRAMI: Najnovije

Bez sigurnosnog pojasa - svaka…

Sigurnosni pojasevi, nasloni za glavu i zračni jastuci su osnovni faktori zaštit...

Pod utjecajem alkohola rizik od nastanka nesreće raste progresivno

Kako alkohol djeluje na percep…

Pod utjecajem alkohola, vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnost...

UDRUGA RODA Zagreb - besplatan…

U nedjelju, 13. siječnja 2019. od 10 do 12 sati u Zagrebu, na parkiralištu MUP-a...

Bina Istra prva u Hrvatskoj dobila certifikat za sigurnost u prometu

Kategorija: Prometnice
Bina Istri - koncesionaru autoceste istarski ipsilon dodijeljen je certifkat kvalitete koji se prema međunarodnim standardima dodjeljuje tvrtkama za sustav sigurnog upravljanja prometom. To je prva tvrtka u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen takav certifikat.

Istarskim je ipsilonom tijekom ove godine prošlo više od 27 milijuna putnika. Svi su sigurno stigli na odredišta. Naime, već četvrtu godinu za redom nijedna osoba nije smrtno stradala na dionicama istarskog ipsilona koji su izgrađeni u punom profilu autoceste. 

"Godišnje preko 60 milijuna kuna je uloženo u održavanje. U sigurnost na toj infrastrukturi. Ona danas vrijedi preko 800 milijuna eura. To je građevinski dio vijednosti. Međutim godišnje se radi i na ostalim cestama, kažu u Bina Istri"

Sustav nadzora prometa, upravljanje dijelom ipsilona koji je izgrađen kao autocesta, ali i brza ceste, definiranje i ostvarivanje ciljeva sve su to uvijeti za dobivanje ovoga međunarodnog certifikata. Prvi je put dodijeljen na području Hrvatske.  U svijetu je svega 500 firmi koja zasad imaju certifikat ISO 39001 i  Top 500. Među njima je i Bina Istra kao jedna od velikih i značajnih tvrtki na našim prostorima."

Sigurnost prometa dodatno će se povećati. Od veljače će se iz zraka dronom nadzirati dionica od Pazina do Tunela Učka, sitiču u Bina Istri.

No, najveće ulaganje u sigurnost bit će izgradnja zapadnog kraka istarskog ipsilona u autocestu. Radovi bi trebalali krenuti početkom iduće godine.


0
0
0
s2sdefault