Dec 15, 2018 Last Updated 10:04 AM, Dec 14, 2018

PROGRAMI: Najnovije

CRTICA SA CESTE: Pijan za upra…

Čak sedam tisuća kuna stajat će, prema sadašnjem stanju stvari, 40-godišnjaka iz...

Među prometnim prekršajima pre…

Rezultati preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača ...

Sindikat biciklista poziva gra…

Zagrebački Advent nadmašio je sva očekivanja i ove godine! No, ponovno slušamo o...

Divljač na cesti – vozači oprezno

Kategorija: Savjeti

Slučajevi naleta na divljač u Hrvatskoj nisu nimalo rijetki – mnogo cesta prolazi kroz planinska i ruralna područja te se divljač, unatoč svim naporima koji se poduzimaju da do toga ne dođe, ipak može naći na cesti.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su četiri naleta osobnih vozila na životinje na cesti. Oko 2,55 sati na brzoj cesti A7 kod tunela sv. Kuzam pred osobno vozilo Škoda izletjele su dvije srne. Vozilo kojim je upravljao 61-godišnji vozač je udarilo u srne koje su uginule, a materijalna šteta na vozilu se cijeni na oko 15.000 kuna. Na području Tršća i Mavrinaca, također je došlo do sudara osobnih vozila sa srnećom divljači, a na području Nerezina osobno vozilo je udarilo u ovna. Ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 31 000 kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Vozačima savjetujemo pojačani oprez na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama izvan naselja. Podsjećamo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.


0
0
0
s2sdefault