Feb 21, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

Divljač na cesti – vozači oprezno

Kategorija: Savjeti

Slučajevi naleta na divljač u Hrvatskoj nisu nimalo rijetki – mnogo cesta prolazi kroz planinska i ruralna područja te se divljač, unatoč svim naporima koji se poduzimaju da do toga ne dođe, ipak može naći na cesti.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su četiri naleta osobnih vozila na životinje na cesti. Oko 2,55 sati na brzoj cesti A7 kod tunela sv. Kuzam pred osobno vozilo Škoda izletjele su dvije srne. Vozilo kojim je upravljao 61-godišnji vozač je udarilo u srne koje su uginule, a materijalna šteta na vozilu se cijeni na oko 15.000 kuna. Na području Tršća i Mavrinaca, također je došlo do sudara osobnih vozila sa srnećom divljači, a na području Nerezina osobno vozilo je udarilo u ovna. Ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 31 000 kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Vozačima savjetujemo pojačani oprez na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama izvan naselja. Podsjećamo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.


0
0
0
s2sdefault