Rujan 28, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rujan 22, 2023

Dana 20. rujna 2023. godine u sklopu Roadpol projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukativnu šetnju s članovima Udruge Mali princ iz Đurđevca.

Rujan 22, 2023

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu i Dana bez poginulih osoba u prometu na području PU varaždinske je provedena akcija Pojas i mobitel.

 

Rujan 21, 2023

Prometna preventivna akcija ''Prvi koraci u prometu'' obilježava 25. godina provođenja Akcija se provodi od 1998. godine, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovne škole kako bi se upoznali s osnovnim prometnim pravilima i propisima te usvojili pravilna ponašanja u prometu

Rujan 21, 2023

Stručni skup Sigurnost i mobilnost u organizaciji Hrvatskog održan je povodom Europskog tjedna mobilnosti

 

Rujan 10, 2023

U povodu Europskog tjedna mobilnosti što se održava svake godine od 16. do 22. rujna, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, Grad Zagreb organizira niz aktivnosti.

Rujan 18, 2023

Zakonska je obaveza nositi zaštitnu kacigu za bicikl do navršene 16. godine, a svakako preporučljivo i nadalje. Nenadani pad s bicikla može se dogoditi u bilo kojem trenutku, a posljedice tog pada vrlo lako mogu biti ozbiljne ozljede glave ili mozga.

Rujan 17, 2023

Alkotestiranje vozača ima dugu povijest, a razvoj ovog postupka korelira s razvojem tehnologije i potrebom za sprječavanjem vožnje pod utjecajem alkohola. Evo kratkog pregleda povijesti alkotestiranja vozača

 

Rujan 16, 2023

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. rujna diljem Europe, pod geslom „Ostani živ i spasi živote!“

 

Rujan 15, 2023

Kružni tok u prometu, također poznat kao kružni tok, kružni prometni tok, ili rotor, je vrsta raskrsnice ili skretanja u cestovnom prometu koja se rabi kako bi se smanjila potreba za semaforima ili četvrtastim raskrsnicama.

 

Rujan 14, 2023

Provođenjem definiranih mjera predviđa se da sve nove ceste zadovoljavaju predviđene sigurnosne standarde za sve sudionike u prometu ili imaju tri i više „zvjezdica“, dok postojeće ceste na kojima se odvija 75 % prometa trebaju biti ocijenjene s minimalno tri „zvjezdice“ za sve skupine korisnika ceste, ovisno o kategoriji ceste i planiranom prometnom opterećenju po skupinama korisnika.

 

Stranica 1 od 109