Rujan 28, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PRELOG: Biciklistički kamp za djecu i roditelje

Za 80-tak mališama i 40-tak njihovih roditelja održano je predavanje na temu sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

 

U protekla dva dana, 22. i 23. kolovoza u kasnim poslijepodnevnim satima na terenima sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, održan je Dječji biciklistički kamp. Pod stručnim vodstvom članova Biciklističkog kluba Prelog, dječaci i djevojčice u dobi od 4 do 14 godina, uz igru i međusobno druženje savladali su osnove biciklizma uz poseban naglasak na sigurnu vožnju biciklom.

 

 

Temeljem poziva te višegodišnje uspješne suradnje s lokalnim biciklističkim klubom, prvog dana kampa kontakt policajac Policijske postaje Prelog, Spomenko Gojsek za 80-tak mališama i 40-tak njihovih roditelja održao je predavanje na temu sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pritom su svakom sudioniku kampa uručeni prigodni pokloni, reflektirajuće trakice koje su osigurane sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Preloga. Ujedno, svi posjetiteljima kampa podijeljene su i brošure Policijske uprave međimurske "Biciklisti pažnja" i "Zajedno do veće sigurnosti".

 

 

Roditelji i članovi Biciklističkog kluba Prelog upoznati su s osnovnim ciljevima preventivnih projekata međimurske policije "Zaštitimo svoj bicikl" i "Zajedno do veće sigurnosti", uz poseban naglasak na potrebu poduzimanja samozaštitnih mjera koje predstavljaju vrlo važan segment u prevenciji krađa bicikla.

 

 

Tijekom ovakvih i sličnih kampova, kroz igru i druženje, dijete se stavlja u centar pozornosti te se time stječe međusobno povjerenje, dijalog i suradnja državnih institucija i lokalnih vlasti s ciljem sprečavanja svih neželjenih i nezakonitih ponašanja.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 07:50