Ožujak 02, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PULA: Preventivna akcija u cilju zaštite motociklista i motorista

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala u prometu, na pulskoj Rivi je policija provela preventivnu akciju

 

 

Policija je 27, travnja, na pulskoj Rivi, nasuprot parkirališta Karolina, održala preventivno-sigurnosnu akciju ''Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023''. Akcija je provedena u sklopu tjedna u kojem se vozačima omogućuje obavljanje besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede.

 

 

Cilj akcije koja je provedena u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i CIAK auto, bio je da se vozačima mopeda i motocikla ukaže na važnost tehničke ispravnosti njihovih vozila s aspekta sigurnosti u prometu te ih upoznati s činjenicom da tijekom ovog tjedan imaju mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog pregleda svojih motocikla u stanici za tehnički pregled Pula (nekadašnji Brioni).

 

 

Kontrolirano je ukupno 45 mopeda i motocikala te je utvrđeno 15 manjih nedostataka vezanih za tehničku ispravnost vozila. Dio utvrđenih nepravilnosti otklonjen je na mjestu događaja od strane angažiranih djelatnika nadzornika tehničke ispravnosti vozila i ovlaštenih servisera koji su mijenjali neispravne žaruljice na mjestu događaja, dok su za ostale nepravilnosti na mjestu događaja vozačima dane upute kako ih otkloniti.

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Travanj 2023 06:14