Rujan 28, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dana 20. rujna 2023. godine u sklopu Roadpol projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukativnu šetnju s članovima Udruge Mali princ iz Đurđevca.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu i Dana bez poginulih osoba u prometu na području PU varaždinske je provedena akcija Pojas i mobitel.

 

Stručni skup Sigurnost i mobilnost u organizaciji Hrvatskog održan je povodom Europskog tjedna mobilnosti

 

U povodu Europskog tjedna mobilnosti što se održava svake godine od 16. do 22. rujna, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, Grad Zagreb organizira niz aktivnosti.

Kružni tok u prometu, također poznat kao kružni tok, kružni prometni tok, ili rotor, je vrsta raskrsnice ili skretanja u cestovnom prometu koja se rabi kako bi se smanjila potreba za semaforima ili četvrtastim raskrsnicama.

 

Provođenjem definiranih mjera predviđa se da sve nove ceste zadovoljavaju predviđene sigurnosne standarde za sve sudionike u prometu ili imaju tri i više „zvjezdica“, dok postojeće ceste na kojima se odvija 75 % prometa trebaju biti ocijenjene s minimalno tri „zvjezdice“ za sve skupine korisnika ceste, ovisno o kategoriji ceste i planiranom prometnom opterećenju po skupinama korisnika.

 

Povijest promjena u cestovnoj sigurnosti duga je i razvija se, oblikovana tehnološkim napretkom, društvenom sviješću i vladinim politikama. Evo općeg pregleda ključnih prekretnica u razvoju promjena u cestovnoj sigurnosti:

Zagrebačka policija vodeći brigu o sigurnosti u prometu aktivna je u pronalaženju dodatnih načina podizanja prometne kulture

 

Kako uskoro počinje nova školska godina preloški kontakt policajac educirao je prisutnu djecu o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i biciklista, kao i u svojstvu putnika u osobnom vozilu i autobusu

 

U automobilskoj zajednici nastavlja se rasprava o napumpavanju guma kisikom i dušikom. Ovdje smo da pružimo informativnu perspektivu.

Stranica 1 od 31