Rujan 28, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ROADPOL: Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. rujna diljem Europe, pod geslom „Ostani živ i spasi živote!“

 

U prosjeku, u Europi svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba. Stoga je cilj samoga projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba na europskim cestama provođenjem raznih preventivno-represivnih aktivnosti. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

 

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“:

 brzine,

alkohola,

nekorištenja sigurnosnog pojasa te

nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

 

20. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu.

 

Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

 

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle smo godine zajedno uspjeli! – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

 

Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!

 

Ovog rujna, budi dio promjena! Pridruži nam se!

 

ROADPOL po prvi puta za vrijeme trajanja projekta provodi natjecanje za odabir najboljih fotografija koje promiču prometnu kulturu, edukaciju sudionika u prometu, izazivaju interes za podizanje razine ponašanja sudionika u prometu te promiču sam projekt.

 

 

Svi mogu sudjelovati

 

Svi sudionici u prometu, nacionalne i međunarodne organizacije te nevladine organizacije, odgojno-obrazovne ustanove, policija, privatne tvrtke i poduzeća, mogu sudjelovati dijeljenjem svojih najboljih fotografija s događaja u okviru projekta „Dani sigurnosti u prometu“.

Fotografije trebaju odgovarati tematici sigurnosti cestovnog prometa te zajedničkom cilju – bez poginulih osoba u prometu. Također, trebaju ilustrirati sam događaj, bez obzira na okruženje i program. Fotografije će biti klasificirane po kategorijama, npr. obrazovanje, privatne tvrtke i poduzeća, nevladine organizacije, policija, nacionalne i međunarodne organizacije...

 

Natjecatelji svoje fotografije na temu sigurnosti prometa na cestama trebaju postaviti na svoje račune na društvenim mrežama Facebook, Instagram, X i LinkedIn uz obavezno korištenje hashtaga #ZeroMeansLife i spominjanje ROADPOL-a dodavanjem @roadpol_eu ili @roadpol, ovisno na koju platformu objavljuju:

 

 

na X-u: @roadpol_eu

na Instagram-u: @roadpol_eu

na Facebook-u: @roadpol

na LinkedIn-u: @roadpol

 

Natjecatelji moraju postaviti fotografije tijekom ROADPOL-ove kampanje Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna.

 

Alternativno se fotografije mogu dostaviti na e-mail adresu ROADPOL-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Pobjednici

 

Ocjenjivačko povjerenstvo odabrat će najbolje fotografije prema kriterijima kao što su kvaliteta fotografije i važnost sigurnosti na cestama, a pobjednici će biti objavljeni putem društvenih mreža do 2. listopada 2023.

 

Pobjedničke fotografije koristit će se sljedeće godine za promociju projekta „Dani sigurnosti u prometu“.

 

Proširite vijest o „Danima sigurnosti u prometu“ i postanite dio konstruktivnog dijaloga na društvenim mrežama uz hashtagove: #ROADPOLSafetyDays #VisionZero #ZeroMeansLife.

 

Nije potrebno mnogo kako biste postali pravi heroji: poštujte prometne propise, pazite na sebe i druge sudionike u prometu.

 

Ostani živ i spasi živote!

Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Rujan 2023 08:43