Prosinac 11, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ĐURĐEVAC: Prometna preventiva i projekt „Ruka prijateljstva“

Dana 20. rujna 2023. godine u sklopu Roadpol projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukativnu šetnju s članovima Udruge Mali princ iz Đurđevca.

 

Članovi udruge upoznati su s najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu: kako prijeći preko ceste, čemu služi nogostup i zebra, korištenje sigurnosnog pojasa, kako se kretati u noći i uvjetima smanjene vidljivosti, sigurnost u zoni željezničke pruge i opasnostima prilikom korištenja mobitela u prometu. Tijekom edukativne šetnje uživo su prepoznata opasna ponašanja u prometu (nepropisno parkirana vozila, hodanje po rubu kolnika i nepravilno kretanje pješaka), dok se na prometnom poligonu kod osnovne škole moglo detaljnije pojasniti značenje pojedinih prometnih znakova.

 

 

U sklopu projekta „Ruka prijateljstva“ edukacija je nastavljena u Gradskoj knjižnici Đurđevac gdje je pročitana slikovnica na temu sigurnog kretanja u prometu. Nakon edukacije članovima udruge uručene su torbe s edukativnim porukama.